Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، مراسم افتتاحیه چهارمین دوره بصیرتی تشکیلاتی شهید شهریاری عصر شنبه ۲۰ شهریورماه ۱۴۰۰ با سخنرانی محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی، اکبر اشرفی رئیس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی و چهارصد نفر از اساتید این دانشگاه به صورت مجازی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طهرانچی با تأکید بر اینکه افرادی که در مسند دانشگاه قرار می گیرند، باید چیستی، چرایی و چگونگی آن را بشناسند، گفت: آنچه در نظام آموزش عالی کشور در صدساله اخیر اتفاق افتاد، توجه به بُعد چگونگی نظام آموزش عالی بود. مقام معظم رهبری می‌فرمایند دانشگاه ما غلط بنیان‌گذاری شده است. باید توجه کنیم و این اتفاق را واکاوی کرده و دقت داشته باشیم که چرا دانشگاه اشتباه بنیان‌گذاری شد.

وی خاطرنشان کرد: سیر تحولات دانشگاه در غرب شامل پنج مرحله بود که از انقلاب صنعتی شروع می‌شود و پس از آن انقلاب آموزشی رخ می‌دهد. در دوره اول دانشگاه به عنوان یک نهاد ملی دانش و نخبگانی، از سیاست و دموکراسی جدا بود و فضای خاص خود را داشت. در این دوره، خدمت به دولت از علم دیسیپلین‌محور دنبال می‌شد و انتقال دانش از معلم به دانشجو بود. در این دوره، موضوع شهروند فرهنگی مورد توجه دانشگاه‌ها قرار داشت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در دوره دوم دانشگاه که از سال ۱۹۴۰ و پس از فروکش شدن هیجانات جنگ‌های جهانی آغاز شد، غرب به این نتیجه رسید که شهروندی را از یکپارچگی مبتنی بر دین به یکپارچگی مبتنی بر گروه‌های شغلی تغییر دهد. بدین ترتیب، توجه دانشگاه‌ها از شهروند فرهنگی به شهروند اجتماعی معطوف شد.

طهرانچی با اشاره به خصوصیات دانشگاه اجتماعی گفت: در دانشگاه اجتماعی، توجه به ملیت و هویت وجود دارد، اما گروه‌های مرجع، نخبگان آموزش هستند. اکنون با این دانشگاه مواجه هستیم که گسترده و توده‌ای بودن از ویژگی‌های آن است و انتشار دانش از فضای منزوی دانشگاه به سطح جامعه آمده است. دانشگاه دوره اول، نظریه‌آفرین و دانشگاه دوره دوم، قدرت‌آفرین بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به تفاوت دانشگاه کلاسیک و دانشگاه اجتماعی پرداخت و گفت: در دانشگاه کلاسیک، علوم انسانی محور بود، ولی در دانشگاه اجتماعی علوم طبیعی جای آن را گرفت که نتیجه آن بمب هسته‌ای بود. این روند ادامه داشت تا اینکه سال ۲۰۰۱ اعلام شد که دوران تخصص‌گرایی و دیسیپلین‌گرایی در علم به پایان رسیده و دوره فرادیسیپلین آغاز شده است و علوم شناختی، نانو، بایو و... موردتوجه قرار گرفته است.

وی افزود: اکنون مرحله پنجم سیر تحول دانشگاه در غرب آغاز شده و به دنبال ایجاد جهان شبکه‌ای هستند. در شکل‌گیری جهان شبکه‌ای، لازم بود تا یک واداشتگی عمومی به سمت فضای مجازی شکل بگیرد. بدین ترتیب اکنون شاهد آن هستیم که بیش از یک سال و نیم است که فعالیت‌های حضوری دانشگاه تعطیل شده و وارد فضای جدیدی تحت عنوان جهان شبکه‌ای شده‌ایم. این اتفاقات در کتاب فراسوی اسپوتنیک پیش‌بینی شده بود که به زودی شاهد پاندمی جهانی یا جنگ بیولوژیک خواهیم بود.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در این فضا، دیگر هویت و ملیت و نام و کدملی افراد مطرح نیست، بلکه هر انسان در جهان شبکه‌ای با یک IP شناخته می‌شود و نقطه‌ای از جهان شبکه‌ای به حساب می‌آید. در این مرحله، با پدیده‌هایی همچون جهان‌وطنی مواجه هستیم که برای تحقق آن در فضای حقیقی، فاصله اجتماعی و همزمان با آن، در فضای مجازی، ارتباط اجتماعی خلق کرده‌اند.

طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه و آموزش در این دوره متفاوت و جدید است، اظهار کرد: ما دانشگاهیان باید درک درستی از این اتفاقات و تحولات داشته باشیم و جایگاه و نقش خودمان را بدانیم. در جامعه دانشمندان و امرا نقشی اساسی در تربیت دارند، بنابراین باید بدانیم کجا بودیم، کجا هستیم و به کجا خواهیم رفت، چرا که این دانشگاه جدید نیاز به معرفت افزایی دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مجید شهریاری، خاطرنشان کرد: شهید شهریاری برای آموختن از لحظه لحظه عمر خود استفاده می‌کرد. اکنون در نقطه تحول تاریخی برای ماهیت دانشگاه هستیم و پس از طی کردن سیر تحول دانشگاه از نظریه‌آفرین به قدرت‌آفرین، اکنون وارد دانشگاه جهان شبکه‌ای شده‌ایم که نقش آن ساخت انسان‌های جدید در جهان شبکه‌ای است. ان‌شاءالله با حضور آگاهانه بتوانیم آنچه درست است و باید باشد را خلق کنیم.

چهارمین دوره بصیرتی تشکیلاتی شهید شهریاری از شنبه ۲۰ شهریورماه ۱۴۰۰ آغاز و تا چهارشنبه ۲۴ شهریور ادامه دارد. 

در این دوره موضوعات مختلفی در حوزه نهاد دانشگاه، جایگاه منطقه‌ای ایران، آزادی در جمهوری اسلامی، عدالت در جمهوری اسلامی، مبانی، اصول و مدل اجتهادی مقام معظم رهبری در حکمرانی، اقتصاد در جمهوری اسلامی، تمدن نوین اسلامی و سواد رسانه ای ارائه می‌شود.

این دوره توسط مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی با همکاری دفتر تشکلهای سیاسی معاونت فرهنگی دانشجویی برای اساتید دانشگاه با ثبت نام قبلی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1110590 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه اجتماعی شهید شهریاری جهان شبکه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۰۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج سومین المپیاد تخصصی برق دانشگاه آزاد اشکذر اعلام شد

مهدی دهقانی اشکذری عضو هیئت علمی گروه برق و دبیر برگزاری سومین المپیاد تخصصی برق در دانشگاه آزاد اسلامی اشکذر در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اعلام کرد که سومین المپیاد تخصصی برق ویژه هنرجویان رشته برق استان یزد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر برگزار شد.

وی اضافه کرد: هدف از برگزاری این المپیاد انجام آزمون‌های تئوری و عملی و معرفی نفرات برتر هنرستان‌های استان یزد در برای جذب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر و معرفی این افراد به صنعت و آموزشگاه‌ها بود.


 
عضو هیئت علمی گروه برق و دبیر برگزاری سومین المپیاد تخصصی برق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر افزود: این المپیاد به صورت استانی و با مشارکت اداره‌کل آموزش و پرورش استان یزد و با حمایت شرکت شیوا امواج و شرکت آریان نیرو در دو محور طراحی مدار‌های فرمان و قدرت و طراحی و اجرای مدار‌ها توسط کنترل کننده‌های منطقی برگزار شد و در مجموع ۶۰ شرکت‌کننده از هنرستان‌های شهید رجایی، شهید چمران و شهید منتظر قائم و ذکایی یزد، شهید چمران میبد، شهید باهنر بافق، عباس ابن علی تفت، شهید مدنی زارچ، شهید بهشتی مهریز و هنرستان نمونه دولتی خادمی شهرستان اشکذر در این المپیاد شرکت کردند که پس از برگزاری آزمون‌های تئوری و عملی، ۶ نفر برگزیده آزمون تئوری و تیم هنرستان عباس ابن علی شهرستان تفت برگزیده آزمون عملی شدند.

دهقانی اشکذری متذکر شد: در حاشیه برگزاری این المپیاد، دانش‌آموزان از امکانات و تجهیزات رشته مهندسی برق دانشگاه از جمله آزمایشگاه‌های PLC و کارگاه مدار فرمان، کارگاه اتوماسیون، کارگاه PLD کنترل بازدید کردند.
 
وی تشریح کرد: در پایان این المپیاد ایمان باقریان تفتی و امیر محمد دره شیری به ترتیب به عنوان نفرات اول و دوم از هنرستان عباس ابن علی تفت و محمدمهدی یاوری فرد، سید سجاد امامی و امیر حسین خانی از هنرستان شهید چمران یزد و محمد اسلامی مهدی‌آبادی از هنرستان شهید منتظر قائم یزد به عنوان نفرات برتر المپیاد معرفی شدند و در مراسمی که در سالن اجتماعات دانشکده تحصیلات تکمیلی واحد اشکذر با حضور مسئولان دانشگاه برگزار شد از آنان تجلیل شد.

عضو هیئت علمی گروه برق و دبیر برگزاری سومین المپیاد تخصصی برق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر عنوان کرد: : هنرجویان برگزیده به شرط انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر برای ادامه تحصیل از تخفیف شهریه در دوران تحصیلی برخوردار خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود
  • چهل و چهارمین دوره مسابقات بین المللی کشتی جام تختی در زنجان برگزار می شود
  • نتایج سومین المپیاد تخصصی برق دانشگاه آزاد اشکذر اعلام شد
  • رقابت داوطلبان استخدامی آموزش و پرورش و EPT در دانشگاه آزاد اسلامی
  • اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها محور اصلی تعلیم و تربیت اجتماعی هستند
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • تشریح ۵ گام ارتقای تعلیم و تربیت اجتماعی
  • دکتر جهان‌بین: دانایی که منجر به توانایی نشود، مورد اقبال مردم نخواهد بود
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • برگزاری اولین دوره تشکیلاتی «بشری» توسط جامعه اسلامی دانشجویان